Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă AEE a organizat o ședință de lucru cu privire la Programele de instruire ale CFCEECP

AEE a organizat o ședință de lucru cu privire la Programele de instruire ale CFCEECP

AEE 8107
AEE 8122

 

25 februarie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) în parteneriat cu Centrul de Formare Continuă în domeniul Eficienței Energetice a Clădirilor Publice (CFCEECP) al Universității Tehnice a Moldovei (UTM) a organizat o ședință de lucru cu Scopul de a familiariza șefii Direcțiilor de Învățământ, cu Programele de instruire oferite de CFCEECP, precum și pentru a identifica necesitățile de dezvoltare a capacităților pe care le au instituțiile publice, în particular instituțiile de învățământ.

În cadrul asistenței tehnice oferite de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova, au fost elaborate patru Programe de instruire a specialiștilor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice, unul din acestea fiind destinat instruirii personalului administrativ-tehnic al clădirilor publice din Republica Moldova. Instruirile sunt pregătite de către Centrul de Formare Continuă în domeniul Eficienței Energetice a Clădirilor Publice al Universității Tehnice a Moldovei.

Cursurile au drept obiectiv creșterea capacităților instituționale ale persoanelor implicate direct și indirect în gestionarea patrimoniului public din punct de vedere al eficienței energetice, obligativitate impusă de politicile statului în domeniul eficienței energetice și asigurării calității lucrărilor de construcție.

Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă din subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii, cu misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum şi al valorificării surselor de energie regenerabilă.